La Veganista

Vegán kalandok a konyhában és a konyhán kívül.

Veggitas – chilis babbal ágyazva

2013. december 16. 08:20 - La Veganista

Ha ti is nehezen bírjátok a tél szürkeségét, akkor itt az ideje, hogy sokféle színben pompázó étel kerüljön a tányérra. Az egyik lehetőség, ez a könnyen elkészíthető, nagyon ízletes mexikói étel, ami egyszerre gyönyörködteti a szemünket és az ízlelőbimbóinkat. Eredeti változata a carnitas (apró húsdarabok), amit vegán változatában veggitasnak kereszteltem. Hús helyett vegán alapanyagokkal, ez esetben chilis babbal töltjük meg, de készíthető a carnitashoz hasonló szejtános verzió is.

 Hozzávalók:

 A chilis babhoz:

  • 350g főtt vörös bab
  • 250g főtt kukorica
  • 5-6 ek paradicsompüré
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1,5 tk őrölt koriander
  • 1-2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1db nagyobb vörös, vagy lila hagyma (felkockázva)
  • ízlés szerint friss vagy szárított/őrölt chili
  • 1db babérlevél
  • 2 tk oregano
  • 2 tk taco fűszerkeverék
  • 2 ek szója, vagy tamari szósz
  • 2 késhegynyi őrölt fahéj
  • ½ kk őrölt fekete bors
  • 1 tk édes pimentón (füstölt paprika)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

IMGP4019_s2F.jpg

A veggitashoz:

  • 6-8 db tortilla
  • 1 db nagyobb avokádó (felszeletelve)
  • 1db kápia, vagy kaliforniai paprika (apróbb kockákra vágva)
  • 1-2 db paradicsom (felkockázva)
  • ½ kígyó uborka (kicsi kockákra vágva)
  • 1-2 db zöldpaprika (karikákra vágva)
  • 4-5 db kínai kel levél, vagy más saláta anyag (csíkokra vágva)
  • 1db citrom (megmosva, negyedelve)

IMGP4010_s1F.jpg

Így készítsd el:

  1. A hagymát és a fokhagymát enyhén pirítsd meg 2-3 kanál olajon, majd keverd hozzá a főtt babot és a főtt kukoricát.
  2. Add hozzá a paradicsompürét és fűszereket, majd folyamatos kevergetés közben alacsonyabb lángon hagyd összefőni a fűszerekkel és tedd félre.
  3. A betöltésre szánt tortilla lapok mindkét oldalát egy palacsintasütőben, vagy teflon serpenyőben olaj nélkül, pirítsd enyhén ropogósra.
  4. A tortillákat töltsd meg a chilivel és a felaprított zöldségekkel, majd kicsit hajtsd össze, ahogyan a képen látható. Jót tesz neki, ha meglocsolod a tölteléket a tortilla mellé tálalt citromdarab levével, és máris mehet a gyomorba.

IMGP4002_s1F.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laveganista.blog.hu/api/trackback/id/tr505689978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.