La Veganista

Vegán kalandok a konyhában és a konyhán kívül.

Zúzzunk! - Vegán pesto alla genovese

2013. november 25. 10:19 - La Veganista

Újabb pasta prontoval bővül a La Veganista blog receptkínálata. Ez a fantasztikusan egyszerű, tésztaétel mindössze 20 perc alatt elkészül. Ha nem találsz a boltban linguine tésztát, gond nélkül kiválthatod a mindenhol kapható vékony spagettivel. Friss bazsalikomot és fenyőmagot a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben tudod megvásárolni. Néhány cserépnyi bazsalikomot érdemes, a házi fűszerkertben elhelyezni és nevelgetni (nálam az ablakban szépen átvészelik a telet), mert a pasta pronto receptek egyik kedvelt alapanyaga. De azért is, mert a friss bazsalikom illatának és ízének a nyomába sem ér a szárított. A bazsalikomról azt kell tudni, hogy nem szereti a fémet. Megváltoztatja a fűszernövény ízét. Felhasználás során ezért ne fém késsel vágjuk fel, vagy ne aprítógépben, vagy botmixerrel zúzzuk össze. Inkább kézzel tépkedjük le a leveleket a szárról, illetve kő vagy kerámiamozsárban zúzzuk. Ne féljük gyakorolni ezt az ősi módszert, jól jön más ételek elkészítésénél is a benne szerzett jártasságunk.

Hozzávalók:

  • 1 csomag linguine, vagy vékony spagetti (tojásmentes)
  • 4 dkg fenyőmag
  • 2 csokor friss bazsalikom levél
  • 2-3 gerezd fokhagyma (felaprítva)
  • 2,5g vegán parmezán + a tálaláshoz
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • só (vegyük figyelembe, hogy a parmezán is tartalmaz sót)

IMGP3829_s1F.jpg

IMGP3901_s1F.jpg


Így készítsd el:

  1. A fenyőmagot, fokhagymát, a bazsalikomot, a parmezánt, és az olívaolajat zúzzuk össze kerámia, vagy márvány mozsárban. (Az összetevőket ne egyszerre öntsük, hanem fokozatosan adagoljuk a mozsárba.)
  2. Miközben a pestot készítjük, lobogó sós vízben főzd ki a tésztát, al dente-re.
  3. A pestot a megfőtt, leszűrt tésztához keverjük. Forrón tálaljuk vegán parmezánnal, bazsalikom levelekkel, és ízlés szerint frissen őrölt fekete borssal megszórva.

IMGP3889_s1F.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laveganista.blog.hu/api/trackback/id/tr15653327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.