La Veganista

Vegán kalandok a konyhában és a konyhán kívül.

Tök egyszerű babpástétom

2013. október 30. 07:46 - La Veganista

Bár többféle növényi pástétomot kaphatunk a boltban, mégis az a legjobb, amit magunk készítünk. Miért? Mert holtbiztos, hogy vegán (nincs pl. benne gyanús közelebbről meg nem nevezett növényi zsír – ez akár pálmaolajat is jelenthet, ami nem vegán), úgy van fűszerezve, ahogy…

Tovább
Szólj hozzá!

Vegán aktivisták: Bonifert Anna - Vegán Állatvédelem

2013. október 24. 06:30 - La Veganista

A blogban az eddig közzétett receptek és életmóddal kapcsolatos cikkek mellett szeretnék bemutatni egy-egy aktivistát, aki tevékenységével hozzájárul a veganizmus szélesebb körben való terjesztéséhez, népszerűsítéséhez. Első beszélgető partnerem a Vegán Állatvédelem…

Tovább
Szólj hozzá!

Rakott kínai kel

2013. október 21. 07:30 - La Veganista

Zsenge gyermekkoromban utáltam a menzás rakott kelkáposztát, inkább korgó gyomorral ültem az ebédlőasztal mellett, de nem ettem meg. A benne lévő rossz ízű, beazonosíthatatlan mócsingok, és a jellegzetes kelkáposzta szag mindig eltántorított. Egészen sokáig váratott magára a…

Tovább
Szólj hozzá!

Húsmentes bizonyítvány: Javuló eredmények és több energia

2013. október 19. 07:30 - La Veganista

Az Egyesült Államokban, ahol az elhízás olyan mértékben terjed a népesség körében, hogy már nem egyszerűen elhízásnak, hanem "Obesity epidemic"-nek, vagyis járványos elhízásnak nevezi a szakirodalom, egyre több iskola száműzi a menzáról a húst. Miközben az USA-ban szép…

Tovább
Szólj hozzá!

Tönköly kolbász

2013. október 14. 07:51 - La Veganista

A vegán kolbászt aranyáron mérik a boltokban, ezért jobb, ha otthon készítjük. Bár időigényes művelet, a végeredmény nagyon finom, és olcsón előállítható. A kolbászanyagot nyugodtan kóstolgathassuk miközben fűszerezzük, így biztosan a saját ízlésünket fogja tükrözni,…

Tovább
2 komment

Te miből szerzed a proteint? - A fehérjemítosz

2013. október 09. 08:02 - La Veganista

Amikor valakiről kiderül, hogy vegán, gyakran felteszik neki a címben szereplő kérdést azt gondolva, hogy a szervezetünk számára szükséges fehérjéhez kizárólag állati fehérjék fogyasztásával juthatunk. A tévhitet most egy vegán életmódot folytató gyakorló sürgősségi…

Tovább
1 komment

Vegán "vajas kifli"

2013. október 07. 07:10 - La Veganista

Amikor kicsi voltam, nagyon szerettem a vajaskiflit. A sarki tejboltban mindig lehetett kapni, és ha jól emlékszem, 10 fillérbe került. Iskolába menet néha vettem belőle, hogy útközben elmajszoljam. Azóta több mint 30 év telt el. Vajas kiflit és vajjal készült ételeket már nem…

Tovább
Szólj hozzá!

Összefüggések - a kortárs művészet reflexiói az ételről

2013. október 03. 08:21 - La Veganista

November 24-ig látogatható, az 55. alkalommal megrendezett Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé. A seregszemle történetének legfiatalabb kurátora, Massimiliano Gioni megkísérelte létrehozni "Il Palazzo Enciclopedico" (Az Enciklopédikus Palota) néven az emberi léptékre…

Tovább
Szólj hozzá!