La Veganista

Vegán kalandok a konyhában és a konyhán kívül.

Vegán darált "marhahús"

2013. március 25. 08:36 - La Veganista

Sokan azt hiszik, ha valaki a vegán táplálkozást követi, akkor le kell mondania finomabbnál-finomabb ételekről, mert ezen túl csak füvet rágcsálhat a réten. Ez annyira nem igaz, hogy vegán konyhánkban akár ízletes "marhahúst" is készíthetünk karfiolból és dióból. 

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú karfiolfej (megtisztítva, megmosva, rózsáira szedve)
  • 2 csésze dió darálva
  • 1 közepes nagyságú paradicsom felvágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/8 teáskanál szárított, morzsolt zsálya
  • 1/2 teáskanál füstölt őrölt paprika (lehet édes vagy csípős)
  • 1/2 teáskanál sima őrölt paprika
  • 1/2 teáskanál só

IMG_0084_s2F1.jpg

Így készítsd el:

  1. A megtisztított, rózsákra szedett karfiolt, a diót, és a paradicsomot robotgéppel krémállagúra mixeljük össze.
  2. A péphez öntsük hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a zsályát a füstölt és sima pirospaprikát, valamint a sót és alaposan dolgozzuk össze.
  3. Melegítsük a sütőt 180-200 fokra.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben oszlassuk el egyenletesen a masszát, majd az előmelegített sütőben 15-20 percenként átkavarva süssük addig, amíg elpárolog belőle a nedvesség és kisebb-nagyobb rögökre esik szét ez kb. 1 óra.

Nekem egy kicsit macerás volt ez a módszer.Legközelebb egy nagy serpenyőben fogom elkészíteni.A vegán darált marha felhasználható húsgolyó készítéshez, hamburgerpogácsához, tacoba vegán töltelékként. Kiváló húspótló, és meglepően finom. Hűtőben három napig tárolható, fagyasztani is érdemes.

IMG_0085_s2F1.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://laveganista.blog.hu/api/trackback/id/tr525166847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.25. 12:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wu wei 2013.03.25. 11:04:50

Mért kell marhának hívni, ez olyan mintha rejtegetni kéne. Aki nem vega az nem ezért fogja megkóstolni, aki vega azt meg elriasztja, nope? :)

La Veganista 2013.03.25. 14:07:38

Azért hívom így, mert az eredeti recept (amit részben átalakítottam) ezen a néven említi (engem nem riasztott el, pedig vegán vagyok), másrészt állagában, felhasználhatóságában leginkább erre hasonlít. Ha fűszeres karfiol-dió rögöcskéknek hívnám, talán nem lenne ilyen egyértelmű. :)

padlizsánKÜBLYE 2013.03.25. 14:08:41

Nem, én vegán vagyok, a kedvesem meg húsmániás. A hozzám hasonlóknak szüksége van olyan ételekre, amiket együtt ehet azzal, akit szeret. Szóval köszi a receptet! :)

Sun9us 2013.03.25. 16:26:18

Alkohol mentes sör, koffein mentes kávé, cukormentes kóla, gumi nő, most meg ez...